...

MindSet Face Serum No.02

MindSet Face Serum No.02

Regenerate – Antibacterial Hemp & Bacopa Monniera Leaf Extract –skoncentrowane serum olejowe do twarzy na bazie konopi siewnej z własnej ekologicznej uprawy.

Unikalna kompozycja dla Twojej cery będąca połączeniem oleju z konopi Cannabis sativa L. z ajurwedyjskim ekstraktem z liści Bacopa Monniera. 

Doskonałe połączenie nawilży Twoją skórę poprzez wzmocnienie bariery lipidowej naskórka i wspomoże leczenie stanów zapalnych, trądziku i łuszczycy. Serum zawiera kombinację składników kontrolujących skórę tłustą i mieszaną. To produkt, który reguluje wydzielanie sebum i działa antybakteryjnie jednocześnie nie wysuszając skóry z tendencją do wyprysków. Wspomaga także złuszczać wierzchnią warstwę martwych komórek naskórka i zapobiega dalszemu gromadzeniu się w nim zanieczyszczeń, pozostawiając skórę czystą i odświeżoną. A co jeszcze sprawia, że produkt jest tak rewelacyjny, że zapragniesz go mieć?!

Odzyskaj kontrolę nad swoją cerą i ciesz się efektem regeneracyjnym z
MindSet Face Serum No.02
serum trądzik
MindSet
hemp oil
MindSet

Olejek z Cannabis Sativa L.

Olejek z konopi sativa to główny składnik wszystkich naszych serum. Nadaje się do każdego rodzaju cery, jest bogaty w minerały i witaminy, wzmacnia naturalne procesy ochronne w skórze. Wykazuje aktywność przeciwbakteryjną i przeciwzapalną, tym samym łagodząc podrażnienia i trądzik. Ten naturalny składnik pozyskiwany z konopi siewnej z własnej ekologicznej uprawy działa na skórę nawilżająco, wygładzająco oraz przeciwzmarszczkowo! Dzięki zawartości kwasu linolenowego olej konopny nie zatyka porów. Ma wpływ na budowę płaszcza hydrolipidowego naskórka. Co to oznacza? Wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową, zabezpiecza skórę przed utratą wody i działa nawilżająco. Chroni ją tym samym przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych – wiatru, mrozu, promieni UV czy zanieczyszczeń. Olej konopny można nakładać na twarz o każdej porze roku. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia oraz stymuluje regenerację skóry. Działa regeneracyjne, antyoksydacyjnie, a regularne stosowanie kosmetyków z olejem konopnym pomaga wygładzić, uelastycznić cerę oraz nieco ją ujędrnić i odmłodzić! Olej z nasion konopi siewnych jest bogaty w witaminy (A, E, D, K), a także nienasycone kwasy tłuszczowe. Niemal 80 procent składników zawartych w oleju konopnym to właśnie niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Głównie są to kwasy omega – 3 i omega – 6 w stosunku 1:3. Takie zestawienie jest idealne dla zachowania prawidłowego metabolizmu tłuszczów.

Macerat z Brahmi

Zioło o łacińskiej nazwie Bacopa monnieri, nazywane w Indiach Ziołem Łaski. Łączy w sobie cenne właściwości rozpuszczalnych w tłuszczach, biologicznie aktywnych substancji rośliny oraz oleju bazowego, który charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów linolowego i oleinowego oraz antyoksydantów. Dlaczego indyjskie olejki są tak popularne? Głównie ze względu na ich drogocenne właściwości oraz to, że bazują na tradycyjnych recepturach ajuwerdyjskich! Roślina ta w indyjskiej medycynie – Ayurvedzie funkcjonuje pod nazwą Brahmi i uznawana jest za najważniejszy lek ziołowy mający odmładzający wpływ na komórki nerwowe. Substancje aktywne, które zawiera olej brahmi to przede wszystkim saponiny o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwzapalnych i przeciwwirusowych. Doskonale koi i pomaga w leczeniu wielu chorób skórnych oraz wykazuje silne działanie oczyszczające, regeneracyjne i odmładzające cerę. Jest silnym antyoksydantem.

Macerat z żywokostu

Żywokost lekarski, w tradycji ludowej znany jako kosztywał lub żywiciel kości, to roślina o niezwykłych właściwościach. Korzeń żywokostu jest surowcem farmaceutycznym wykorzystywanym w celach leczniczych. Z uwagi na fakt, że w jego składzie znajdziemy alantoinę, heterocykliczną pochodną mocznika, roślina ta wykazuje korzystny wpływ na naszą skórę. Wspiera proces powstawania tkanki łącznej, przyspiesza proces gojenia się ran i regeneracji skóry oraz łagodzi objawy łuszczycy, oparzeń słonecznych i zmian w przebiegu atopowego zapalenia skóry. Żywokost posiada właściwości ściągające i łagodzące podrażnienia, wykazuje on też działanie przeciwzapalne. Co ma ogromne znaczenie dla cery problematycznej ze skłonnością do niedoskonałości.

Olej z ogórecznika lekarskiego

Ma on niezwykły wpływ na skórę problematyczną, zmagającą się z trądzikiem, łojotokiem i łuszczycą. Może być też wykorzystywany w pielęgnacji skóry, która nie jest problematyczna i służyć zachowaniu jej młodego i zdrowego wyglądu! Zaliczany jest do jednego z najcenniejszych składników kosmetycznych. Olej z ogórecznika to bardzo ceniony w kosmetyce olej o bardzo wysokiej zawartości jednego z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kwas gamma-linolenowy (GLA) ma ogromne znaczenie dla naszej skóry. Zdolność organizmu do jego wytwarzania jest ograniczona, niestety maleje z wiekiem. Zaaplikowany bezpośrednio na skórę z łatwością przenika w jej głąb, gdzie zostaje przekształcony w prostoglandyny, które działają regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwdziałają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Olej z ogórecznika dzięki dużej zawartości kwasu GLA znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej, wrażliwej i problematycznej. Przywraca właściwy poziom nawilżenia, działa przeciwzapalnie i łagodząco. O wysokiej użyteczności kosmetycznej oleju decydują również zawarte w nim flawonoidy o właściwościach antyoksydacyjnych i przeciwrodnikowych, które przeciwdziałają przyspieszonemu starzeniu się skóry. Kwas GLA jest prekursorem prostaglandyny PGE1. Jest to substancja odgrywająca rolę regulatora wielu procesów fizjologicznych, odpowiadających za prawidłowy stan skóry. Niedobór kwasu GLA osłabia barierę skórną, przyspiesza powstawanie zmarszczek oraz przebarwień skórnych. Olej z ogórecznika ma też ogromne znaczenie w leczeniu wielu chorób skórnych takich jak wypryski, atopowe czy łojotokowe zapalenie skóry czy egzemy. Dzięki niemu skóra jest odpowiednio nawilżona, miękka i gładka, znika nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, skóra nie jest szorstka i zaczerwieniona.

Olej Cacay

Nazywany ekskluzywnym eliksirem młodości. To kolejny z drogocennych składników MindSet Face Serum No.02. Olej ten wytwarzany jest z miąższu orzechów drzew Caryodendron Orinocense, rosnących głównie w amazońskiej dżungli. Olej Cacay określany jest jako nowy Cudowny Olej Dla Skóry, wynika to z niezwykle wysokiej zawartości drogocennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także witaminy A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry dojrzałej lub przesuszonej. Ma on subtelny zapach i złocisty kolor, świetnie się rozprowadza, szybko wchłania nie pozostawiając uczucia tłustości na skórze. Kombinacja tych wszystkich substancji aktywnych w tak wysokim stężeniu czyni z niego niezwykle wartościowy olej w pielęgnacji skóry o bardzo dużym potencjale antyoksydacyjnym, przeciwstarzeniowym i regenerującym. Fitosterole, czyli sterole pochodzenia roślinnego mają budowę zbliżoną do steroli występujących w łoju i w cemencie międzykomórkowym. Dzięki temu stanowią cenny składnik kosmetyczny, wzmacniający lipidową barierę naskórka i hamujący utratę wody. Należą do związków dobrze tolerowanych przez skórę. Wpływają na nią zmiękczająco, poprawiają jej elastyczność oraz działają przeciwzapalnie i regenerująco. Zimnotłoczony olej cacay wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, dogłębnie nawilża i ujędrnia skórę twarzy. Ten niesamowity eliksir młodości może być stosowany przez osoby zmagające się z problemami skórnymi i trądzikiem – działa cuda! Kwas linolowy obecny w oleju wzmacnia lipidową warstwę naskórka, co skutkuje tym, że skóra staje się bardziej elastyczna, chroni ją przed szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego (takimi jak zanieczyszczenia czy promienie UV), przeciwdziała utracie wody i w efekcie poprawia nawilżenie naskórka oraz podnosi produkcję czynników przeciwzapalnych.

Witamina C

W postaci tetraizopalmitynianu askorbylu, czyli najnowszej estrowej, lipofilnej (rozpuszczalnej w tłuszczach) pochodnej kwasu askorbinowego. Witamina C jest związkiem o ogromnym znaczeniu dla organizmu i skóry. Jest aktywatorem wielu enzymów i odgrywa ważną rolę w oddychaniu komórkowym. Jej różnokierunkowe działanie sprawia, że jest nieodzowna w przebiegu wielu procesów metabolicznych. Przede wszystkim wpływa na wytwarzanie kolagenu oraz stymuluje fibroblasty do jego syntezy co skutkuje wygładzeniem zmarszczek, wzrostem gęstości oraz elastyczności już po 12 tygodniach stosowania. Witamina C tworzy na twarzy barierę ochronną, jej zdolność do rozkładania wolnych rodników sprawia, że skóra lepiej broni się przed szkodliwymi substancjami oraz oznakami stresu i przedwczesnego starzenia. Chroni skórę przed utratą jędrności. Przeciwdziała szkodzącym naszej skórze wolnym rodnikom, które aktywują się m.in. wskutek promieniowania słonecznego czy zanieczyszczonego powietrza. Witamina C w postaci tetraizopalmitynianu askorbylu to innowacyjny i przełomowy składnik kosmetyczny, jest obecnie najskuteczniejszą i najdroższą pochodną tej witaminy. Musimy ją dostarczać naszej skórze poprzez kosmetyki. Wspomaga gojenie, działa łagodząco i przeciwzapalnie oraz wzmacnia naczynka krwionośne. Brak wymagań w postaci bardzo kwaśnego pH powodują, iż tetraizopalmitynianu askorbylu jest składnikiem szczególnie odpowiednim dla osób o cerze wrażliwej i naczynkowej, które nie tolerują witaminy C w postaci kwasu L-askorbinowego. 

Witamina E

Tocopherol (Witamina E) to substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym). Hamuje procesy starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Wykazuje zdolność wbudowywania się w struktury lipidowe błon komórkowych i cementu międzykomórkowego warstwy rogowej, dzięki czemu wzmacnia barierę naskórkową. Wzmocnienie bariery naskórkowej nie tylko utrudnia wnikanie substancji obcych i zapobiega podrażnieniom, ale także hamuje utratę wody dzięki czemu wpływa na poprawę nawilżenia skóry, powoduje wzrost miękkości i elastyczności. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, przebarwień, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry, a także przyspiesza gojenie oparzeń i zmniejsza skutki ekspozycji na słońce w postaci rumienia i obrzęku.

Wybierz MindSet Serum No.02 i ciesz się piękną, promienną cerą bez niedoskonałości i zapchanych porów!

Z naszymi produktami MindSet Nature & Science zadbasz nie tylko o swoje zmysły, ale również o ciało‍. 

Zapraszamy do śledzenia nas na Instagramie oraz Facebooku.

Life is as good as your MindSet.
Twoje zakupy
Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.